lördag 20 juni 2009

Bästa huskuren

Jag har haft feber i några dagar.. Usch, så den allra soligaste dagen tröstade jag mig med hemgjord glass. Svartvinbär och citron smakar den, gjord på 2 dl grädde och 4 äggulor (värms i kastrull tills det tjocknar). Jag hade hellre haft hallon men dom var slut så det fick gå ändå.. Det är väl nyttigt i alla fall, med c-vitamin och så? Konsistensen blev faktiskt ännu bättre den här gången, krämigare liksom!

2 kommentarer:

  1. Låter ju som grymma smaker! Sötar du med något? Och, är grädden och äggulan alla basingredienser, du bara fryser efter att det tjocknat på plattan? (jepp, på jakt efter ett bra glassrecept, haft lite svårt att hitta sådant ännu. :)

    SvaraRadera
  2. Jag sötar inget, och så sött blir det inte men i alla fall.. vad säger man? Läskande? Det är bara grädde och äggula som tjocknar i kastrullen, och så smaksatt efteråt, och infruset! Väldigt enkelt och tillräckligt gott.

    SvaraRadera