måndag 18 maj 2009

Kardemummaoopsie med mascarpone


Jag skyller mitt överdrivna ätande på uppsatsångest. Gött.

5 kommentarer:

  1. Okej, nu har jag precis sträckläst din blogg. Blev väldigt upprörd över att den bara sträckte sig till mars i år (jag är ju hemma och sjuk och har liksom all tid i världen att läsa om mat). Är själv 21 och i lite samma sits som du. Skulle jag ha en blogg så skulle den nog se ut såhär. Underbart!
    Ser fram emot mer läsning framöver =).

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken himla fin kommentar, tack så mycket!

    SvaraRadera
  3. hejhej :) satt och sökte lite info om LCHF och så hittade jag hit! Väldigt bra blogg måste jag säga :) Jag undrar när du började med lchf och om du har tips på någon bra naturell yoghurt som man kan äta när man kör lchf! Kramkram, kommer definitivt fortsätta att läsa!

    SvaraRadera
  4. Gabriella, Turkisk yoghurt är perfekt som naturell yoghurt vid LCHF'ande :). Hög fetthalt och god. Går att köpa i stora burkar på de flesta mataffärerna. Blanda i lite grädde för att göra konsistensen lösare, fetthalten högre och smaken godare! =P

    SvaraRadera
  5. Gabrilla! Tack så mycket. Jag började med LCHF i slutet av november förra året, då hade jag en "nedtrappning" i ungefär en vecka innan jag började på allvar. Turkisk yoghurt med grädde är mitt tips också (+ kanel och solroskärnor). Om du tycker att det smakar för fett kan du kanske fortsätta äta en vanlig naturell yoghurt ändå. Min mamma t ex tror jag åt normalfet (typ 4%?) fil under några LCHF-månader och gick ändå ner. Du får helt enkelt väga kolhydratmängd mot fettmängd och prova dig fram hur sträng du vill vara. Själv åt jag turkisk yoghurt med grädde till frukost varje dag i vintras, men just nu försöker jag dra ner på mjölkprodukter och äter mest äggbaserad frukost. Lycka till!

    SvaraRadera